Магафон - Лекува заболявания на опорно-двигателния апарат
Реф. №:
Magafon
Цена:
380 лв.
Апaратът за магнитоакустична терапия портативният МАГОФОН-01 (търговска марка МАГОФОН) е предназначен за магнитовиброакустично въздействие върху организма на човека в стационарни, амбулаторни и домашни условия с цел профилактикa и лечение на различни органи и системи.

Показания при използването на апарата МАГОФОН:

Заболявания на опорно-двигателния апарат:
- деформираща остеоартроза, артрит, остеохондроза на гръбначния стълб (в това число и с радукуларен синдром), миозит, подагра, бурсит, епикондилит.
Травми на опорно-двигателния апарат:
- счупване на кости, нараняване на меките тъкани, хематоми, травми на връзките и мускулите, посттравматичен оток, следоперационни рани, ставни травми.
3аболявания на сърдечно-съдовата система:
- варикозна болест, хронична венозна недостатъчност с трофично разстройство, вегетосъдова дистония от хипертоничен тип.
Неврологични заболявания:
- невралгия на тройния нерв, неврит.
УНГ - заболявания:
- хроничен отит, синузит, фронтит, ринит (в това число алергичен).
Иридоциклит.
Заболявания на вътрешните органи:
- трахеит, бронхит.
Стоматология:
- пародонтит, артрит на горно-челюстната пазуха, гингивит, хроничен сиалоаденит.

Противопоказания:
- гнойни възпалителни заболявания в остър период, треска;
- заболявания на кръвта:системни заболявания на кръвта, кръвотечение и склонност към него, склонност към образуване на тромби или наличие на тромби, остър тромбофлебит;
- заболявания на сърдечно-съдовата система: изразена хипотония, тежко протичане на исхемична болест на сърцето, ранен постинфарктен период, остър период на нарушено мозъчно кръвообращение;
- бременност;
- онкологични заболявания;
- тиреотоксикоза;
- диенцефален синдром;
- наличие на имплантируем кардиостимулатор на мястото на въздействие.
Наличието на малки метални елементи, както и коронки в устната кухина не са противопоказания за използването на апарата МАГОФОН в терапевтични дози.

Стремежът да се повиши ефективността и безопасността на физиотерапевтичните методи на лечение е довел до създаването на МАГОФОНа, обединил най-доброто, което могат да дадат за здравето на човека магнитното поле и виброакустичната терапия. Като резултат на научните изследвания е появата на "Апарата за магнитоакустична терапия портативният МАГОФОН-01".

Експерименталните и клиничните изпитвания на апарата МАГОФОН още в самото начало потвърдиха, че комплексното въздействие на низкочестотното променливо магнитно поле и виброакустичните колебания от типа "бял шум" осигуряват силен лечебен ефект още от първите минути на въздействие. Първи оценки: забелязва се устойчива положителна динамика и подобряване функциите на ставите или гръбначния стълб (в зависимост от областта на въздействие). При 68% от пациентите е постигнато подобрение на функциите, а към 10-ия ден на процедури оплакванията бяха сведени до 0%.

Отличителни особености на комплексното въздействие на апарата МАГОФОН: механично дразнене на рецепторите, периодично свиване и отпускане на тъканитте, понижаване на съдовете на главния мозък, рефлекторно понижаване на артериалното налягане до нормални граници, понижаване на чувствителността на периферните рецептори, подобряване на съкратителната способност на микросъдовете. Това води до намаляване на емоционалното напрежение, подобряване на съня; повишаване устойчивостта на мозъка към хипоксия; има обезболяващ ефект; подобрява метаболизма; повишава активността на всички части на ендокринната система. Понижава възприемчивостта на организма към стресови ситуации и неблагоприятни екологични фактори.

Важни лечебни предимства на апарата МАГОФОН-01:
1. По-ефективно и качествено лечение и голям диапазон на приложение в сравнение с разделно използваните методи на физиотерапия. При това има минимум противопоказания;
2. Няма пряк аналог;
3. Съкращава сроковете на лечение;
4. В комбинация с медикаментозно лечение дава добър резултат;
5. Не се изисква специална подготовка на обслужващия персонал. За лечение на заболявания с апарата МАГОФОН е достатъчно да се приложи неговата работеща повърхност към посочената в инструкцията зона и да и се почувства въздействието. Т. е. възможно е широко приложение на апарата в домашни условия, както от възрастни, така и от деца.

Търговски достойнства на апарата МАГОФОН:
1. Потенциални потребители на апарата са не само медицински учреждения, но и всеки един от нас;
2. Цената на апарата МАГОФОН е съпоставима със стойността на еднократно лечение по рецепта, а в същото време средният срок на безпроблемна употреба на апарата е 5 години.
3. При възможност за избор пациентите препочитат методи на лечение, които не изискват много знания, време и химическа намеса в организма.
Човечеството е ангажирано в търсене на панацеи. Апаратът МАГОФОН е важна крачка в тази посока. Възможностите на апарата МАГОФОН позволяват той да бъде сравнен по медицински достойнства с универсална аптечка.

прeдишен
 

следващ